Træning til Dyst 1

Du kan finde tidligere opgavesæt til at træne med her:

Derudover kan du finde interessant matematisk materiale, som er kan være egnet til Dyst 1 hos Georg Mohr (det er særligt siderne om kombinatorik og diskret matematik der er relevant i forhold til DDD):

Træning til Dyst 2

Denne side indeholder ressourcer og links til flere hundrede timers træningsmateriale. Hvert link har en tilsvarende sværhedsgrad, som er enten Begynder, Øvet eller Avanceret.

Begynderkompendium

Vi anbefaler alle begyndere at starte med vores begynderkompendium og dernæst prøve kræfter med opgaverne i vores online træningssystem. Af eksterne ressourcer kan vi særligt anbefale USACO (USA Computing Olympiad), der henvender sig til folk at alle niveauer.

Følgende kompendium er tilpasset nybegyndere, der aldrig har prøvet at kode før. Kompendiet er tidligere blevet benyttet til UNF Computer Science Camp. Kompendiet benytter sig af Python til eksempler. Du kan finde en online fortolker på følgende side

Da kompendiet ikke er fuldstændigt endnu foreslår vi elever, der vil træne til anden runde også at kigge på hjemmesiden learnpython.org.

Tidligere års opgaver

Vi benytter CodeJudge til evaluering af jeres besvarelser i Dyst 2 - et system der bruges i undervisningen på danske universiteter. Indtil Dyst 2 starter, kan man øve sig på opgaver i systemet. Du kan øve dig på opgavesættene fra de forrige år (DDD 2019, 2018, 2017, 2016, 2015). Du kan finde opgaverne på CodeJudge (kræver man har en bruger her på siden).

Videre træning

Hvis du allerede har godt styr på programmering og er klar til at træne algoritmiske opgaver anbefaler vi at læse bogen Competitive Programmer's Handbook (det er en online frit tilgængelig bog) og løbende samtidigt løser opgaverne på der findes her https://cses.fi/problemset/. Bogen har eksempler i C++, men teknikkerne, der beskrives, kan bruges uanset sprog. Hvis du satser på at nå hele vejen til IOI, kan det være en god anledning til at skifte til C++.

Andre sider

Disse sider indeholder både tutorials og opgaver:

Disse sider indeholder primært opgaver og/eller online konkurrencer: