Du kan finde tidligere opgavesæt til at træne med her:
Derudover kan du finde interessant matematisk materiale, som kan være egnet til Dyst 1, på Georg Mohr hjemmesiden (det er særligt siderne om kombinatorik og diskret matematik, der er relevante i forhold til DDD):
Denne side indeholder ressourcer og links til flere hundrede timers træningsmateriale. Hvert link har en tilsvarende sværhedsgrad, som er enten Begynder, Øvet eller Avanceret.
Vi anbefaler alle begyndere at starte med vores begynderkompendium og dernæst prøve kræfter med opgaverne i vores online træningssystem. Kompendiet er tilpasset nybegyndere, der aldrig har prøvet at kode før. Kompendiet er tidligere blevet benyttet til UNF Computer Science Camp. Det benytter sig af Python til eksempler.
Til at begynde med kan man bruge en online fortolker så som denne side. På sigt kan det også være en god idé at installere Python på sin egen computer, hvilket man kan gøre gennem Pythons officielle hjemmeside.
Som et supplement til kompendiet kan vi anbefale learnpython.org.
Vi benytter CodeJudge til evaluering af jeres besvarelser i Dyst 2 - et system der bruges i undervisningen på danske universiteter. Indtil Dyst 2 starter, kan man øve sig på opgaver i systemet. Du kan øve dig på opgavesættene fra de forrige år (DDD 2015-2023). Du kan finde opgaverne på CodeJudge (kræver man har en bruger her på siden).
Hvis du allerede har godt styr på programmering og er klar til at træne algoritmiske opgaver anbefaler vi at læse bogen Competitive Programmer's Handbook (det er en online frit tilgængelig bog) og løbende samtidigt løser opgaverne på der findes her https://cses.fi/problemset/. Bogen har eksempler i C++, men teknikkerne, der beskrives, kan bruges uanset sprog. Hvis du satser på at nå hele vejen til IOI, kan det være en god anledning til at lære C++.
Disse sider indeholder både vejledning og opgaver:
Disse sider indeholder primært opgaver og/eller online konkurrencer: